Publicaties

Simpel Switchen: Verrekenen inkomsten uit parttime ondernemerschap

Parttime ondernemen in de bijstand komt steeds vaker voor en stelt gemeenten voor uitdagingen. Want hoe verreken je het inkomen? Hoe ga je om met de complexe regels van de Belastingdienst? En hoe bied je de juiste begeleiding? De handreiking Verrekenen inkomsten uit parttime ondernemerschap van Simpel Switchen ondersteunt gemeenten hierbij.

In deze handreiking beschrijven we wat parttime ondernemen inhoudt en wat de belangrijkste verschillen zijn met het Besluit bijstandverlening zelfstandigen 2004 (Bbz).

Daarnaast schetsen we een beeld van de doelgroep, beschrijven we de stappen in het pto-project die je als gemeente idealiter doorloopt en richten we ons op enkele belangrijke bevindingen en de waarde van parttime ondernemen voor zowel gemeenten als inwoners.

width="854" height="480" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen" title="Video embed"

In het webinar 'Parttime ondernemen in de bijstand: hoe verreken je inkomsten?' nemen auteur Marlous Wessels, financieel expert Rbz Heidy Kok en startersconsulenten van het Rbz Laurette Prins en Richard ter Braak en ondernemer en ervaringsdeskundige Dima al Tabbaa je mee in hun kennis en ervaringen met verrekenen bij parttime ondernemen. Ook geven ze antwoord op vragen uit het publiek.  

Contactpersoon

Kim Kruisdijk

procesmanager Bestaanszekerheid, flexibele arbeidsmarkt, ondernemen en experimenten