Projecten

Monitor Vroegsignalering Schulden

Gemeenten hebben de wettelijke taak om inwoners te benaderen als zij betalingsachterstanden hebben op vaste lasten als huur en energie. Met dit contact en het daaropvolgende hulpaanbod proberen gemeenten te voorkomen dat inwoners problematische schulden krijgen. Bij de uitvoering lopen gemeenten echter tegen vraagstukken aan, bijvoorbeeld hoe ze dit proces met beperkte capaciteit en middelen zo effectief mogelijk kunnen inrichten.

De Monitor Vroegsignalering Schulden – in de vorm van een dashboard, bijeenkomsten en publicaties – ondersteunt gemeenten om vroegsignalering zo efficiënt en effectief mogelijk in te richten én zorgt er voor dat gemeenten van elkaar kunnen leren om zo gezamenlijk best practices op te bouwen.

 

Meld je aan voor de Monitor Vroegsignalering Schulden

Steeds meer gemeenten werken aan de vroegsignalering van schulden. De meeste van deze gemeenten zijn aangesloten bij de monitor Vroegsignalering Schulden. Is jouw gemeente/zijn jouw gemeenten nog niet aangesloten en wil je meedoen? Vul dan het aanmeldformulier in.

Divosa Monitor Vroegsignalering Schulden • Jaarrapportage 2022

Monitor Vroegsignalering Schulden

De jaarrapportage 2022 van de Divosa Monitor Vroegsignalering Schulden schetst een beeld van de werkwijzen en uitvoering van de vroegsignalering in 2022.

lees meer
Kerncijfers 2022

Meer over vroegsignalering schulden

Laatste nieuws

meer nieuws

Contactpersoon

Anna van der Schors

procesmanager Data en onderzoek