Meedoen

Inburgering

De Wet inburgering 2021 geeft gemeenten een sleutelrol om inburgeraars mee te laten doen in de samenleving, het liefst via betaald werk. De opzet en uitvoering van inburgering verbetert als gemeenten en samenwerkingspartners met en van elkaar leren. Divosa organiseert door het hele land Community's of Practice Inburgering waar samenwerkingspartners zich buigen over vraagstukken uit de uitvoeringspraktijk. De opbrengsten deelt Divosa met gemeenten, ketenpartners en het Rijk.

lees meer over Inburgering

Community's of Practice

Inburgering

De Wet inburgering 2021 is een lerend stelsel. Divosa faciliteert dit leren op uitvoeringsniveau onder meer met Community's of Practice. Doel is om samen de dienstverlening aan inburgeraars te verbeteren.

lees meer
Mensen uit de CoP Inburgering praten met elkaar

Wet inburgering in vraag en antwoord

Divosa verzamelt vragen rond de Wet inburgering 2021 en geeft daar samen met de VNG en het ministerie van SZW antwoord op. In deze Q&A vind je een overzicht van de vragen, ingedeeld op thema.

Verhalen

meer verhalen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de Nieuwsbrief Inburgering in uitvoering en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het lerende stelsel.

Contactpersoon