Projecten

Simpel Switchen in de participatieketen

lees meer over het project

Veel mensen die vanuit een uitkering willen gaan werken durven die stap niet te zetten. Zij hebben de zekerheid van een stabiel inkomen, vaste begeleiding of een veilige weg nodig. Simpel Switchen wil de drempels om aan het werk te gaan wegnemen en het mensen makkelijker maken om een stapje terug te doen als het even niet lukt.

Dit doen we in de uitvoering én in wet- en regelgeving. Zodat uiteindelijk iedereen mee kan doen op de plek die op dát moment het beste bij diegene past, of dat nou (vrijwilligers)werk, beschut werk of dagbesteding is. Met of zonder (gedeeltelijke) uitkering.
 

Nieuwsbrief Simpel Switchen

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Simpel Switchen. Ook kan je hier de reeds verstuurde nieuwsbrieven teruglezen.

Keuzehulp Simpel Switchen

Wat betekent de stap naar beschut werk voor mijn inkomen? Kan ik mijn begeleider houden? En wat als ik het daar toch niet leuk vind?’ Het zetten van een stap tussen dagbesteding, beschut werk en een baan bij een gewone werkgever brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. De Keuzehulp Simpel Switchen helpt mensen die een stap overwegen en geeft professionals toegankelijke informatie over de belangrijkste wetten rond Simpel Switchen.

lees meer
Illustratie keuzehulp Simpel Switchen

Doe mee met Simpel Switchen!