Projecten

Kennisbundel armoede & schulden

De Kennisbundel Armoede & Schulden biedt een compleet en up-to-date overzicht van handreikingen en andere kennis over armoede en schulden, bedoeld voor professionals en vrijwilligers die zich inzetten om mensen met (dreigende) schulden en geldzorgen te helpen.

Hoe ga je in gesprek met mensen die moeite hebben met lezen en schrijven? Hoe signaleer je niet alleen vroegtijdig schulden, maar ook ander risicogedrag? Hoe profiteer je van slimme interventies die elders hun waarde hebben bewezen? En hoe versterk je samen de brede keten van schuldhulp? In de kennisbundel vind je publicaties die je hierbij kunnen helpen.

De kennisbundel helpt je om je vakkennis snel en eenvoudig up-to-date te houden. Alle onderzoeken, handreikingen en artikelen rond armoede en schulden staan op één plek en de bundel wordt doorlopend aangevuld met de nieuwste publicaties. Bovendien kun je eenvoudig zoeken en filteren op thema’s. 

Divosa over de kennisbundel

Divosa vindt het belangrijk dat kennis uit onderzoek wordt vertaald naar de praktijk én dat vraagstukken uit de praktijk een plek krijgen in onderzoek. Divosa ondersteunt haar leden met het gebruik van cijfers en onderzoek, die kunnen bijdragen aan het leren, evalueren en doorontwikkelen van beleid en uitvoering. Dat doet Divosa onder meer met de kennisbundel.
 

Anna van der Schors

procesmanager Data en onderzoek