Medewerkers

Anna van der Schors

procesmanager Data en onderzoek

Mijn werk concentreert zich rond de thema’s bestaanszekerheid, armoede en schulden. Als procesmanager richt ik me vooral op data en onderzoek. Ook ben ik projectleider van de Monitor Vroegsignalering voor gemeenten. Daarnaast ben ik aanspreekpunt voor de Divosa Benchmark Armoede & Schulden en de Monitor Schuldhulpverlening in onzekere tijden.

Na jarenlang gewerkt te hebben als onderzoeker bij het Nibud en als adviseur schuldenaanpak bij Toeslagen, wilde ik een andere invalshoek op dezelfde thema’s: de gemeentelijke uitvoering. De (financiële) situatie van huishoudens gaat mij aan het hart. Ik werk vanuit het perspectief: ‘Als je niet weet hoe je situatie eruit komt te zien: hoe zou je dan willen dat zaken zijn geregeld?’.

Ik houd ervan om uit te pluizen hoe iets in elkaar zit. Data verzamelen en onderzoek doen zie ik nooit als doel op zich. Het is een hulpmiddel om beleid en uitvoering te optimaliseren. Die vertaalslag vind ik belangrijk.

Bij Divosa gaat het ergens over: over het leven van mensen. We willen impact maken. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Het spreekt me bovendien aan dat Divosa veel oog heeft voor de praktijk. Kennis delen = kennis vermenigvuldigen. Daar staat Divosa voor en ik ook.

Waar je mij voor kunt bellen 

Heb je vragen over cijfers en onderzoeken van Divosa of over thema’s als bestaanszekerheid, schulden en armoede? Bel gerust. Voor de Divosa Monitor Vroegsignalering Schulden, de Divosa Benchmark Armoede & Schulden en de Monitor Schuldhulpverlening in onzekere tijden kun je ook bij me terecht.

Foto Anna van der Schors