Publicaties

Simpel Switchen: Werkblad Goed geregeld goed gesprek

Een stap van uitkering naar werk brengt veel vragen met zich mee. Wat betekent het voor mijn uitkering? Wanneer krijg ik hoeveel geld? Waar moet ik rekening mee houden? Het werkblad Goed Geregeld Gesprek helpt inwoners en professionals aan antwoorden op deze vragen over de gevolgen van een stap naar werk vanuit een uitkeringssituatie.

Het Goed Geregeld Gesprek is een gesprek over inkomen en uitkering. Het werkblad kan gebruikt worden als vervolg op de Uitkering Naar Werk berekenaar die is ontwikkeld door het NIBUD.

Inkomstenverrekening van uitkering naar werk

Het werkblad begint met een gesprek over het financiële plaatje van een inwoner. De tweede stap gaat over de methoden van inkomstenverrekening voor de gemeente. Daarna volgt een analyse en een plan van aanpak voor afspraken en verdere informatie. 

Over ‘Simpel Switchen in de Participatieketen'

Veel mensen die vanuit een uitkering willen gaan werken durven die stap niet te zetten. Zij hebben de zekerheid van een stabiel inkomen, vaste begeleiding of een veilige weg nodig om de sprong te wagen. Simpel Switchen wil de drempels om aan het werk te gaan wegnemen. En het mensen makkelijker maken om een stapje terug te doen als het even niet lukt. Dit doen we in de uitvoering én in wet- en regelgeving. Zodat uiteindelijk iedereen mee kan doen op de plek die op dát moment het beste bij diegene past, of dat nou gewoon werk, beschut werk, dagbesteding en/of een uitkering is.

Meer informatie vind je op www.simpel-switchen.nl. Wil je iets delen naar aanleiding van Simpel Switchen, stuur een bericht naar info@simpel-switchen.nl.