Verhalen

Filter de verhalen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Video ‘Meedoen, meedelen’

Werk als medicijn

Andricke van Uden is psychisch kwetsbaar; werken bij haar werkgever H&M bleek niet meer mogelijk. In de video ‘Werk als medicijn’ vertelt Andricke over haar traject naar werk, waarbij UWV, gemeente en werkgever intensief samenwerken in het kader van het project ‘Meedoen, meedelen’.
Frank Postelmans, Fontys Hogescholen

‘Je wordt gedwongen kleur te bekennen’

Frank Postelmans werkt als docent op de afdeling HRM aan de Fontys Hogescholen en is één van de deelnemers aan de Community of Practice Gewogen Maatwerk van Divosa. Gemeenten, hoger onderwijs en wetenschap werken hierin aan een gezamenlijke ambitie: het ontwikkelen van een professionele uitvoeringspraktijk van re-integratie.
Eddy Karrenbelt, gemeente Amersfoort

‘We hebben dezelfde ambitie, hetzelfde doel’

Eddy Karrenbelt werkt als manager op de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente Amersfoort en is één van de deelnemers aan de Community of Practice Gewogen Maatwerk van Divosa. Gemeenten, hoger onderwijs en wetenschap werken hierin aan een gezamenlijke ambitie: het ontwikkelen van een professionele uitvoeringspraktijk van re-integratie.
Arja van Hout, gemeente Amsterdam

‘Ik blijf graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen’

Arja van Hout werkt als gedragskundige bij de gemeente Amsterdam en is één van de deelnemers aan de Community of Practice Gewogen Maatwerk van Divosa. Gemeenten, hoger onderwijs en wetenschap werken hierin aan een gezamenlijke ambitie: het ontwikkelen van een professionele uitvoeringspraktijk van re-integratie.
Nancy Willems, gemeente Arnhem

‘Het is een principe van geven en nemen’

Nancy Willems werkt als projectleider bij de gemeente Arnhem en is één van de deelnemers aan de Community of Practice Gewogen Maatwerk van Divosa. Gemeenten, hoger onderwijs en wetenschap werken hierin aan een gezamenlijke ambitie: het ontwikkelen van een professionele uitvoeringspraktijk van re-integratie.
Stephan van Gammeren, gemeente Den Bosch

‘Het contact met andere gemeenten sprak me aan’

Stephan van Gammeren werkt als teamleider bij de gemeente Den Bosch en is één van de deelnemers aan de Community of Practice Gewogen Maatwerk van Divosa. Gemeenten, hoger onderwijs en wetenschap werken hierin aan een gezamenlijke ambitie: het ontwikkelen van een professionele uitvoeringspraktijk van re-integratie.
Erica van Dongen, gemeente Tilburg

‘We hebben lang gewerkt vanuit wantrouwen’

Erica van Dongen werkt als kwaliteitsmedewerker bij de gemeente Tilburg en is één van de deelnemers aan de Community of Practice Gewogen Maatwerk van Divosa. Gemeenten, hoger onderwijs en wetenschap werken hierin aan een gezamenlijke ambitie: het ontwikkelen van een professionele uitvoeringspraktijk van re-integratie.
Jaap Kersten, Werkzaak Rivierenland

‘Geduld is belangrijk’

Jaap Kersten werkt als adviseur leren en ontwikkelen bij Werkzaak Rivierenland en is één van de deelnemers aan de Community of Practice Gewogen Maatwerk van Divosa. Gemeenten, hoger onderwijs en wetenschap werken hierin aan een gezamenlijke ambitie: het ontwikkelen van een professionele uitvoeringspraktijk van re-integratie.

Help, de gemeentepolis is in gevaar

De gemeentepolis is populair onder mensen met een laag inkomen en werkt goed. Kwetsbare inwoners krijgen zo toch goede zorg voor een betaalbare prijs. De polis helpt ook bij een gezondere levensstijl en armoedepreventie. Zorgverzekeraars trekken zich echter terug uit bepaalde regio’s omdat ze daar weinig contracten kunnen vastleggen. De gemeente Lochem moest hierdoor opeens op zoek naar een andere zorgverzekeraar. Wat is er aan de hand? En wat nu? De gemeente Lochem vond een oplossing.
Erik Dannenberg over Wereldarmoededag

Wat is armoede?

De overheid ontmoedigt mensen nu om elkaar te helpen in moeilijke tijden. Dat moet radicaal anders, vindt Divosa-voorzitter Erik Dannenberg.