Wanneer
donderdag 23 november 2023
09:00 tot 18:00
Waar
Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

Deelname en kosten

Het Divosa Najaarscongres is bedoeld voor directeuren en leidinggevenden in het gemeentelijk sociaal domein.

Deelnemen? Bekijk hier de kosten

Bijeenkomst bijwonen?

Ja, ik meld me aan

De dag na de verkiezingsuitslag. Wat kunnen mogelijke coalities betekenen voor het sociaal domein? Welke politieke wind er ook gaat waaien: in het sociaal domein moet het eenvoudiger. Het sociale stelsel loopt vast en vraagt om verandering. Gemeenten hebben de ruimte nodig om inwoners in kwetsbare situaties goed en gemakkelijk te helpen. Tijdens het Divosa Najaarscongres op 23 november gaan we samen op zoek naar mogelijkheden. 

Voor steeds meer mensen staat bestaanszekerheid onder druk. De kansenongelijkheid neemt toe. Gemeenten zetten alles op alles om inwoners zo goed mogelijk te helpen en erger te voorkomen. Ze moeten steeds meer ballen in de lucht houden, met steeds minder mensen. Daarbij volstaan tijdelijke regelingen niet, om maar niet te spreken van de vele verordeningen, indicaties en het denken in hokjes en vakjes waar we maar lastig aan kunnen ontsnappen. Als de uitvoering voor gemeenten al zo ingewikkeld is, hoe is dat dan voor inwoners die hun hulp hard nodig hebben? 

Er moet nog veel gebeuren. Het is tijd dat gemeenten ruimte krijgen voor preventie, voor meer gezamenlijke inspanningen, in regionaal of landelijk verband. Het is tijd voor minder regels, minder pleisters plakken, minder verantwoorden, minder controle. Tijd voor meer continuïteit, meer duidelijkheid, meer vertrouwen. In gemeenten en in inwoners.

Kortom: hou ‘t simpel. Het is al ingewikkeld genoeg. Laten we uitgaan van wat inwoners écht nodig hebben in plaats van systemen waarbij inwoners uit beeld raken. Gemeenten kunnen dat ook en nemen daar het voortouw in. De voorbeelden delen we op het Divosa Najaarscongres met jullie. 

Als leidinggevende in het sociaal domein ben je van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht. Laat je inspireren door gerenommeerde sprekers, duid samen met experts de kersverse verkiezingsuitslag en laat je verrassen door de ervaring van andere leidinggevenden in de uitvoeringspraktijk van het sociaal domein. Ben je erbij?

Voor wie?

Het Divosa Najaarscongres is de jaarlijkse bijeenkomst voor alle leden van Divosa (directeuren en leidinggevenden in het sociaal domein). De onderwerpen die worden behandeld zijn ook interessant voor wethouders, leidinggevenden van gemeentelijke publieksdiensten, diensten samenleving en leidinggevenden van UWV WERKbedrijf, UWV, welzijnsinstellingen, WSW-organisaties en andere instanties op het terrein van maatschappelijke dienstverlening.

Kortingsregeling

Divosa  leden die met collega’s willen komen kunnen zich aanmelden voor groepskorting. Elke 3e persoon krijgt 50% korting op de deelnameprijs. Kom je met meer dan 3 personen, neem dan contact op met Caroline van Reenen, caroline@hoe-zo.nl of Nikki Gardenbroek, nikki@hoe-zo.nl.
 
Kortingsregelingen gelden niet in combinatie met elkaar, het is dus of vroegboekkorting of groepskorting.

Bekijk ter inspiratie de aftermovie van het Voorjaarscongres 2023

Meer over het Divosa Najaarscongres 2023

Contactpersoon

Denis Koets

procesmanager Jeugd & jongeren en Laaggeletterdheid