Wanneer
donderdag 7 december 2023
13:00 tot 17:00
Waar
AZC Schalkhaar

Frieswijkerweg 2
7433 RB Schalkhaar

Deelname en kosten

Deze bijeenkomst is bedoeld voor uitvoerders en klantmanagers van gemeenten. Voor casemanagers van het COA is een apart aanmeldformulier beschikbaar.

Deelname is gratis.

Bijeenkomst bijwonen?

Ja, ik meld me aan

Een snelle start in Nederland voor statushouders. Daar maken we ons samen sterk voor. Helaas lukt dat niet altijd. Onder andere door het woningtekort kunnen veel statushouders niet snel doorstromen naar hun gemeente. Om de tijd in het azc zo goed mogelijk te besteden is de ‘vroege start’ bedacht. Maar hoe kan je die als gemeente en COA samen vormgeven?

Goede samenwerking is essentieel voor een doorlopende lijn. Dat klantmanagers van de gemeente weten welke mogelijkheden er op een azc zijn en casemanagers van het COA weten hoe het inburgeringstraject er binnen de gemeente uitziet. Als we samenwerken lukt het om statushouders zo snel mogelijk te laten beginnen met hun toekomst in Nederland. 

Daarom organiseren we gezamenlijk een roadshow langs 12 provincies. We nodigen je uit om mee te doen. Bij elke bijeenkomst is er plek voor 15 klantmanagers en 15 casemanagers. Het maakt niet uit of je al lang of nog maar kort deze functie hebt. Tijdens de bijeenkomst maken jullie kennis met elkaar en elkaars werk en verantwoordelijkheden.

Ook bespreek je knelpunten en ga je samen met behulp van creatieve werkvormen op zoek naar oplossingen. Het doel: onze samenwerking verbeteren. De uitkomsten delen we met al onze collega’s. Doe je mee?

Logo van het COA, waarmee Divosa deze bijeenkomsten organiseert.
Divosa organiseert deze reeks bijeenkomsten samen met het COA.

Contactpersoon