Op 1 maart werd de Subsidieregeling IPS-trajecten voor de gemeentelijke doelgroep van kracht. Er is lang uitgekeken naar deze regeling om meer mensen met een psychische kwetsbaarheid te begeleiden in hun zoektocht naar betaald werk. Al snel bleek dat het verlenen van ondermandaat vanuit gemeenten aan samenwerkingsverbanden te beperkt was in deze subsidieregeling, waardoor alleen direct vanuit de gemeenten een aanvraag voor deze subsidie kon worden gedaan. Vanaf 1 mei wordt de regeling daarom aangepast.

De regeling krijgt een uitbreiding waardoor gemeenten de mogelijkheid krijgen om een ondermandaat te verlenen aan organisaties die werken vanuit een Gemeenschappelijke Regeling of organisaties die taken voor gemeenten uitvoeren op basis van een dienstverleningsovereenkomst. Hierdoor kunnen deze gemeentelijke uitvoeringsorganisaties vanaf 1 mei 2023, wanneer het wijzigingsbesluit in werking treedt, aanvragen doen in het kader van de IPS Subsidieregeling. 

Gemeentelijke uitvoeringsorganisaties waaraan ondermandaat kan worden verleend in het kader van de IPS Subsidieregeling, staan vermeld op een speciale lijst ‘Uitvoeringsorganisatie die taken van gemeenten op het gebied van werk en inkomen uitvoeren’ die op 30 maart jl. is vastgesteld. Divosa is eigenaar van deze lijst en verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid ervan. UWV zal de lijst gebruiken om te beoordelen of de aanvragen die UWV in het kader van de IPS Subsidieregeling ontvangt, in behandeling kunnen worden genomen.

In de eerste maand (maart 2023) hebben gemeenten 56 aanvragen voor de subsidie IPS-trajecten voor de gemeentelijke doelgroep gedaan.

Contactpersoon

Cris Bergmans

projectcoördinator Hoofdzaak } Werk