Om kennis en ervaringen te delen organiseerden Divosa bijeenkomsten voor alle geïnteresseerden over vragen die in de pilots en leerkringen naar voren kwamen. Lees hier de verslagen per onderzoeksvraag.

 

'Samen recht vinden' gidst Zeeuw door jungle aan regelgeving

Nienke Slump en Krijn van Beek zijn mede-oprichters van de stichting Samen Recht Vinden in Zeeland. Deze stichting wil de Zeeuw en het recht weer dichter bij elkaar brengen. 'Wij hopen zaken definitiever en praktischer op te lossen voor de inwoner.' Ze vertellen erover tijdens de bijeenkomst 'Van wijkrechtbank tot rondreizende bus: succesvol samenwerken in het sociaal en juridisch domein.'

lees meer

Verslagen per onderzoeksvraag

1. Toegang rechtshulp

Hoe kun je als gemeente de toegang tot rechtshulp op lokaal niveau organiseren zodat dit zo snel, effectief, laagdrempelig en prettig mogelijk is voor inwoners?

2. Samenwerking sociaal en juridisch domein

Hoe kan de samenwerking tussen het sociaal en juridisch domein verbeterd worden ten behoeve van betere ondersteuning van de hulpvraag van inwoners?

3. Responsieve overheid

Hoe kun je als gemeente in de uitvoering van het sociaal domein juridische conflicten met inwoners voorkomen en informeel oplossen?

4. Lerende praktijk

Wat zijn belemmerende factoren en benodigde randvoorwaarden om te komen tot goede toegang, samenwerking en responsieve overheid (wetregelgeving, procedures en middelen)?

Overige verslagen