Wil je inspiratie opdoen door te leren van goede voorbeelden van andere gemeenten? Of ervaren hoe is het om als inwoner ineens in de uitkering te raken? Neem deel aan een bijeenkomst of lees de verslagen van eerdere bijeenkomsten.

Serious game: 1 uur in de bijstand

Simpel Switchen in de participatieketen

Hoe voelt het om in de bijstand te zitten? En hoe zou die ervaring jouw beslissingen over deze doelgroep beïnvloeden? Met de serious game van Optimalistic - partner binnen Simpel Switchen - kruipen politici, beleidsmedewerkers, managers en professionals in de huid van het echtpaar Leon en Tirsa, dat door omstandigheden in de bijstand terechtkomt.

lees meer

Meer bijeenkomsten

Inspiratielab on tour

Inspiratielab on Tour bezoekt gemeenten en uitvoeringsorganisaties op locatie om te leren over hoe zij de drempels bij het switchen tussen bijvoorbeeld dagbesteding en beschut werk creatief aanpakken. Na een presentatie van de voorbeeldgemeente gaan deelnemers actief aan de slag en verkennen zij de mogelijkheden binnen hun eigen organisatie.   

Lees meer over Inspiratielabs on Tour

Leergang Simpel Switchen

Het sociaal domein kent veel wetten en regels en als professional moet je tegelijkertijd gids en vangnet zijn. Kan iemand een stapje vooruit? Hoe zet je de regels zo in dat iemand zich veilig voelt die stap te zetten? Is de oude voorziening nog voorhanden als het toch niet blijkt te werken? De leergang Simpel Switchen biedt professionals handvatten om inwoners te ondersteunen bij het maken van een overstap. Hierbij is er ook aandacht voor samenwerken met andere partijen. Meld je aan voor een, meerdere of alle modules!

Lees meer over de Leergang Simpel Switchen

Actuele bijeenkomsten

Bekijk de agenda voor actuele bijeenkomsten

Verslagen