Lerend netwerk en klankbordgroep 

In het lerend netwerk Robuuste rechtsbescherming formuleerde een groep van ruim 20 deelnemers van gemeenten, sociaalwerkorganisaties en landelijke organisaties, zoals het Juridisch Loket, de Nederlandse Vereniging van Rechtswinkels en de Nationale ombudsman een gezamenlijke ambitie. Ook delen ze delen kennis en inzichten over het bouwen en versterken van een lokaal netwerk voor rechtsbescherming.

In een klankbordgroep geven kritische meedenkers van betrokken organisaties inhoudelijk advies aan het project.

Gezamenlijke ambitie 

Laagdrempelige en goede sociaaljuridische informatie, advies en ondersteuning voor iedereen, waar je in Nederland ook woont en wat je situatie ook is.

Iedereen moet kunnen rekenen op passende sociaaljuridische hulp en een overheid die de rechten van haar inwoners beschermt, bijvoorbeeld bij levensgebeurtenissen. Daarvoor is een herkenbaar en onafhankelijk aanbod nodig, dat dichtbij te vinden is. Een persoonlijke aanpak, waarbij mensen zich gehoord en gesteund voelen.

Goede samenwerking tussen gemeenten, sociale en juridische organisaties zorgt ervoor dat je altijd terecht kunt voor de juiste hulp. Het maakt niet uit waar en bij wie je aanklopt. Doel is om problemen te voorkomen en te zoeken naar mensgerichte oplossingen.

Lerend netwerk Robuuste rechtsbescherming
Lerend netwerk Robuuste rechtsbescherming