Divosa geeft 8 keer per jaar het magazine Sprank uit, hét blad voor leidinggevenden in het sociaal domein. Sprank houdt je op de hoogte van wat er speelt in het sociaal domein en geeft je een blik over de grenzen van je eigen gemeente.

In Sprank lees je interviews met kopstukken uit het sociaal domein, achtergrondverhalen, analyses en reportages uit de uitvoeringspraktijk van gemeenten en actuele feiten en cijfers over de sector. Ook (persoonlijke) ervaringen van collega-leidinggevenden, praktijkvoorbeelden en columns lees je in Sprank.

Thema’s die aan bod komen zijn werk en participatie, bestaanszekerheid, zorg en welzijn, onderzoek en wetenschap en leiderschap.

direct naar sprankmagazine.nl

Schipperen met de regels. Wat als het knelt?

Uit de laatste Sprank

Zoiets als de kinderopvangtoeslagaffaire? Dát nooit meer. Ook op gemeentelijk niveau kwamen professionals in een lastig parket. In de nieuwe rubriek ‘Uitkomst en inzicht’ lees je hoe knellende mechanismen in de uitvoering van wet- en regelgeving en beleid beter zijn te signaleren, te agenderen en op te volgen. Rosanne Oomkens verdiepte zich in de gang van zaken in Amsterdam, Almere en Utrecht en doet aanbevelingen.

lees meer
Illustratie van een man in een fles

Sprank lezen?

Sprank is voor leidinggevenden in het sociaal domein. Leden van Divosa ontvangen het blad bij hun lidmaatschap. Geen lid van Divosa, maar wil je toch graag Sprank ontvangen? Dat kan. Neem dan een abonnement op Sprank. Je kunt ook een proefabonnement afsluiten voor €15,- voor drie edities. Op sprankmagazine.nl lees je een selectie van de verhalen in Sprank, daar kun je je ook gratis abonneren op de nieuwsbrief.

Adverteren of kennis delen?

Sprank is een uitgelezen medium om gemeentelijke leidinggevenden in het sociaal domein te
bereiken, zowel via het blad, de website als social media.

Sprank wordt op naam verzonden naar de doelgroep die bestaat voor het grootste gedeelte uit directeuren en managers (64%) en voor een kleiner deel uit beleidsadviseur of bestuurders (17%). Het overige deel heeft een andere functie binnen het sociaal domein.

Organisaties kunnen de doelgroep bereiken via een kennisbijdrage (een inhoudelijk artikel) of via een advertentie in het blad of online. We denken graag met je mee over de juiste mediamix. Bekijk hier alvast de mediakaart (pdf, 65 kB) voor tarieven en aanleverdata.