Medewerkers

Hennie van Deijck

procesmanager Organisatieontwikkeling

Hoe gaat het met onze leden, wat speelt er op dit moment en wat betekent dat voor Divosa? Daar zet ik mij voor in bij Divosa. Ik houd me ook bezig met workshops en trainingen op leiderschaps- en organisatievraagstukken. Dit is de ene helft van mijn werk bij Divosa. De andere helft van mijn werk gaat over ondermijning: hoe maken we het sociaal domein bewust van haar rol om kwetsbare mensen uit de greep van de drugscriminaliteit te houden? En natuurlijk ook: wat is dan het handelingsrepertoire? Hier werken we direct in de uitvoeringspraktijk van gemeenten.

Bij Divosa komt veel van mijn eerdere ervaring heel mooi samen. Ik heb voor de klas gestaan, was fractievoorzitter in de Tilburgse gemeenteraad, werkte als adviseur en trainer in gemeenten. Ik was lange tijd directeur van een organisatie waar ik het sociaal domein goed heb leren kennen, vooral omdat ik daar midden in de wereld van ‘overleven’ zat. Wat toch echt iets anders is dan de wereld van leven en jezelf ontplooien. 

Bij Divosa werken betekent voor mij de vrijheid en mogelijkheid hebben om te doen wat betekenis heeft in het sociaal domein. Omdat bijna alle gemeenten lid zijn van Divosa weten we goed wat er speelt in de praktijk van gemeenten. De invloed van Divosa is krachtig en dat geeft ook een grote verantwoordelijkheid.

Waarvoor je mij kunt bellen

Voor leiderschaps- en organisatievraagstukken en voor alles wat te maken heeft met ondermijning en sociaal domein.

Foto Hennie van Deijck