Incompany-training Van individueel naar groepsgewijs werken

Steeds meer gemeenten kiezen voor groepsgewijs werken, een efficiënte manier om dienstverlening aan veel klanten tegelijk te bieden. Maar: effectief werken met een groep moet je leren. In deze meerdaagse training leren uitvoerende professionals in het sociaal domein en (beginnende) trainers hoe ze zoveel mogelijk uit een groepsgewijze aanpak kunnen halen.

Hoe zet jij jouw werkwijze in het 1-op-1 contact met werkzoekenden effectief in bij groepsgewijze activiteiten? En hoe kan een (beginnende) trainer meer impact creëren in de trainingen en hoe blijft trainen leuk en uitdagend?

Wat ga je leren?

In de training worden bruggen geslagen tussen individueel en groepsgewijs werken. Deelnemers maken kennis met de overeenkomsten en de verschillen en leren hoe zij hun expertise effectief kunnen inzetten in groepsgewijze situaties. Niet alleen in theorie, maar juist ook in praktijk. Tijdens de terugkomdag bespreken we met elkaar welke lastige situaties je in de praktijk bent tegengekomen en frissen we de onderwerpen van de twee trainingsblokken op.

Na deze training:

  • weet je meer over groepen, groepsvorming, groepssamenstelling en groepsdynamiek
  • ben je in staat te sturen op een effectieve groepsdynamiek en die te benutten om de doelen te realiseren
  • kun je op een aansprekende, interactieve manier informatie overdragen aan groepen werkzoekenden op een manier waarop de informatie blijft hangen
  • ben je in staat om aandacht en energie vast te houden en om te gaan met (lastige) vragen
  • weet je je expertise optimaal in te zetten in groepsbijeenkomsten en trainingen
  • heb je zicht op de kern van het trainers- en begeleidersvak, welke stijl bij jou past en weet je die te vertalen naar concreet gedrag
  • weet je hoe je kunt omgaan met weerstanden: hoe je de “ja, maar…” kan doorbreken

Zeer interessant, goede theoretische informatie met voldoende mogelijkheden om te oefenen.

Voor wie?

De training is bedoeld voor professionals in het sociaal domein en (beginnende) trainers die groepsgewijs (willen) werken met mensen die zij op grond van de Participatiewet naar werk of maatschappelijke participatie begeleiden. Denk daarbij aan het verzorgen van een Workshop rechten & plichten of een Empowermenttraining.

Deze training is echt een 'goudklompje' voor alle klantmanagers!

Trainer

De training ‘Van individueel naar groepsgewijs werken’ is ontwikkeld door Divosa en ZINZIZ en wordt gegeven door Femke Bennenbroek. Zij is trainer bij ZINZIZ en auteur van de Werkwijzer Groepsgewijs werken. Ook schreef ze het boek 'Met meer impact trainen. Praktijkboek duurzame gedragsverandering bij cliënten binnen het sociaal domein' (2018).

Super leerzaam, met een zeer inspirerende trainster!

Kosten en praktische informatie

Deze training wordt incompany aangeboden. De trainers stellen in overleg met de gemeente de data van de trainingsdagen vast. Het gewenste aantal deelnemers per training is tussen de 8 en 15. Er wordt een vaste totaalprijs in rekening gebracht. De gemeente zorgt voor een locatie en verdere benodigde faciliteiten. Neem voor meer informatie contact op met Gina Jongma of vul het formulier in.

Voorbereiding

De theorie voor de trainingsdagen wordt behandeld in de Werkwijzer Groepsgewijs werken (Divosa 2017).

Training Van individueel naar groepsgewijs werken bij Divosa

Is de incompanytraining geen optie voor je organisatie of wil je graag leren van vakgenoten uit andere gemeenten, dan kun je dezelfde training ook bij Divosa volgen. Kijk in het overzicht van trainingen wanneer de eerstvolgende training start.