Incompany-training ActeeChange game sociaal domein

Je staat als leidinggevende voor een veranderopdracht in het sociaal domein. Hoe breng je de boodschap over? Hoe krijg je je medewerkers mee en hoe buig je weerstand om? Divosa biedt sessies om te reflecteren op jouw manier van leidinggeven en je veranderopdracht te bespreken met collega-managers of -directeuren. Dit doen we door het spelen van de ActeeChange game, die inzicht geeft in veranderprocessen en jouw cruciale rol als leidinggevende.

De ActeeChange game Sociaal domein is een nieuwe variant van een internationaal simulatiespel, gebaseerd op belangrijke theorieën over veranderkunde en speciaal ontworpen voor het Nederlandse sociaal domein. Je verplaatst je tijdens het spel in een fictieve gemeente waarvan het sociaal domein gaat transformeren naar multidisciplinaire teams. Jij leidt je medewerkers door deze verandering. Welke invloed hebben jouw keuzes op hen?

Wat levert het op?

Tijdens het spel doorloop je alle fasen van het veranderproces. Daarbij reflecteer je in kleine en grote groepen op je strategische keuzes, onder leiding van een deskundige trainer. Er wordt constant de relatie gelegd met je eigen praktijk. In deze sessie stap je uit de waan van de dag en reflecteer je op je eigen veranderopdracht.

De managementteams van Arnhem en Laborijn hadden de primeur. Wat waren hun ervaringen? Bekijk de video.

Voor wie?

De game is een hulpmiddel voor managers die verantwoordelijk zijn voor een veranderopdracht die invloed heeft op hun medewerkers. De sessies van Divosa bieden daarbij de mogelijkheid om samen met je collega's de koers voor een verandertraject uit te stippelen. De sessie kan ook dienen als reflectiemiddel als je al volop in een verandertraject zit. 

Kosten en praktische informatie

Deze training wordt incompany aangeboden. Het spelen van de ActeeChange game duurt een dag. De trainers stellen in overleg met de gemeente de datum vast. Het gewenste aantal deelnemers is tussen de 8 en 15. Er wordt een vaste totaalprijs in rekening gebracht. De gemeente zorgt voor een locatie en verdere benodigde faciliteiten. Neem voor meer informatie contact op met Gina Jongma of vul het formulier in.

Het spel geeft inzicht in het effect van de interventies die je doet als leidinggevende. Dat is hartstikke interessant.

Hellen Mouws, afdelingshoofd Inkomen gemeente Arnhem

Deze spelvariant voor het sociaal domein is ontwikkeld samen met o.a. de gemeente Arnhem, Amsterdam, Rotterdam, uitvoeringsorganisatie Laborijn.