Cover Sprank nummer 8 - 2016

Sprank
Oktober 2016

In deze Sprank onder andere:

Slim koppelen

Toeleiding statushouders naar de arbeidsmarkt komt op stoom

De eerste ervaringen zijn binnen. Een vroege arbeidsmarktscreening en slimme koppeling aan specifieke gemeenten moeten de kans op werk voor statushouders vergroten.

Slim koppelen (pdf, 696 kB)

De verhoren bepalen de rest van mijn leven

Shadi (26) uit Jemen woont in het azc in Nijmegen. ‘Ik mag niet werken en niet naar school.’ Vrijwilligerswerk houdt hem op de been.

De verhoren bepalen de rest van mijn leven (pdf, 605 kB)

De praktijk aan de macht?

Han Noten over het sociaal domein

Geef mensen in de uitvoering de ruimte om te doen wat goed is. En professionals: werk samen over de grenzen van je eigen kolom. Dat zijn de voornaamste boodschappen die de Transitiecommissie Sociaal Domein bij haar afscheid meegeeft. Een interview met commissievoorzitter Han Noten.

De praktijk aan de macht? (pdf, 678 kB)

En ook:

Heikel puntje, die eigen bijdrage

De discussies over zorgkosten barsten overal los. Ook over de eigen bijdrage in de Wmo. Is-ie te hoog? En krijgt iedereen de zorg die nodig is?

‘Onderschat niet wat medewerkers in huis hebben’

Den Haag verbetert door de ogen van de klant

De gemeente Den Haag werkt sinds een paar jaar met lean, een van oorsprong Japanse managementfilosofie met als uitgangspunt dat mensen leren door te doen. De belangrijkste tip van plaatsvervangend directeur Serge Urlings: ‘Ga niet voor de korte klap, maar laat het echt iets van de mensen worden.’

Abonnement

Sprank is hét tijdschrift voor beslissers in het sociaal domein op de gebieden werk & inkomen, participatie, zorg en welzijn. Leden van Divosa ontvangen Sprank. Geen lid van Divosa en ook Sprank ontvangen? Neem dan een (extra) abonnement.

Redactie

Goed idee voor een verhaal? Een vraag of opmerking over een artikel? Neem contact op met de redactie.

Adverteren

Een bijeenkomst, training of publicatie aankondigen in Sprank of de digitale nieuwsbrief? Hier vind je meer informatie over adverteren.