Cover Sprank november 2018 | Divosa

Sprank
November 2018

In deze Sprank onder andere:

'Jij mag niet meedoen!'

De pijnlijke gevolgen van uitsluiting

Nederland is een van de gelukkigste landen ter wereld; veel inwoners geven hun leven een kleine acht. Maar niet minder dan 680.000 Nederlanders herkennen zich helemaal niet in dit beeld. Zij kampen met een waslijst aan problemen en doen niet mee. Reden voor Sprank om dieper in deze kloof te duiken. Wat doet sociale uitsluiting eigenlijk met mensen?

'Jij mag niet meedoen!' (pdf, 203 kB)

’t Is die kale kip hè?

Achter de feiten

Anderhalf miljard euro. Dat is het bedrag dat gemeenten aan bijstandsvorderingen hebben uitstaan bij burgers en buitenlui. Dat geld terugkrijgen gaat maar moeizaam. Wat nu?

’t Is die kale kip hè? (pdf, 638 kB)

Verwarde personen

Schaf die term toch af!

Verwarde mensen: van gevaarlijke psychiatrische patiënten tot dementerende ouderen tot drugstoeristen. Het aantal politiemeldingen neemt toe. Tegelijk heeft één op de drie gemeenten haar zaken niet op orde. Waarom is dat zo moeilijk? Het begint allemaal bij een slecht gekozen benaming voor een complexe doelgroep.

Verwarde personen. Schaf die term toch af! (pdf, 588 kB)

En ook:

Wat willen ondernemers van het Bbz? Vraag het ze zelf

Op wat voor soort ondersteuning zitten noodlijdende ondernemers te wachten? En hoe kan de gemeente hen beter bereiken? In opdracht van Divosa ondervroegen 'razende reporters' zelfstandigen over hun ervaringen met het Bbz. Een van de conclusies: leg niet de nadruk op de zakelijke problemen, maar kies voor een positieve benadering.

Abonnement

Sprank is hét tijdschrift voor beslissers in het sociaal domein op de gebieden werk & inkomen, participatie, zorg en welzijn. Leden van Divosa ontvangen Sprank. Geen lid van Divosa en ook Sprank ontvangen? Neem dan een (extra) abonnement.

Redactie

Goed idee voor een verhaal? Een vraag of opmerking over een artikel? Neem contact op met de redactie.

Adverteren

Een bijeenkomst, training of publicatie aankondigen in Sprank of de digitale nieuwsbrief? Hier vind je meer informatie over adverteren.