Cover Sprank nummer 9 - 2016

Sprank
November 2016

In deze Sprank onder andere:

Baas over je eigen netwerk

Familie en bekenden van jongeren hebben rol naast professionals

Wat is de betekenis van het netwerk in het sociaal domein? En wat kunnen we bijvoorbeeld met het concept van Jouw Ingebrachte Mentor (JIM)? Of met de Eigen Kracht-conferenties en de maatjes-projecten?

Baas over je eigen netwerk (pdf, 716 kB)

‘Die zal wel een strafblad hebben’

Iedereen verdient een gelijke kans. Voor stereotypen en vooroordelen is geen plaats op de werkvloer van de sociale dienst. Want professionals discrimineren niet. Toch?

‘Die zal wel een strafblad hebben’ (pdf, 640 kB)

Asjemenou, de Melkertbaan is terug!

De gesubsidieerde baan is terug van weggeweest. Den Haag en Amsterdam zijn om. En de PvdA belooft er 100 duizend in haar verkiezingsprogramma. Best gek. Want ze waren toch niet effectief?

Asjemenou, de Melkertbaan is terug! (pdf, 686 kB)

En ook:

‘Bij de professional komt alles samen’

Nieuwe Divosa-voorzitter Erik Dannenberg

Erik Dannenberg keert het om. Mensen hebben geen afstand tot de arbeidsmarkt, de arbeidsmarkt heeft een afstand tot hen. De missie van de nieuwe voorzitter van Divosa is om een logisch en vooral eenvoudig sociaal systeem te ontwikkelen.

‘De uitvoering in de regio is aan zet!’

Al zes jaar ondersteunt de Programmaraad arbeidsmarktregio’s bij het versterken van de samenwerking in de regio en het verbeteren van de dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden. De focus komt daarbij steeds meer te liggen op ondersteuning van de uitvoering, vertelt programmamanager Betsie Gerrits.

Abonnement

Sprank is hét tijdschrift voor beslissers in het sociaal domein op de gebieden werk & inkomen, participatie, zorg en welzijn. Leden van Divosa ontvangen Sprank. Geen lid van Divosa en ook Sprank ontvangen? Neem dan een (extra) abonnement.

Redactie

Goed idee voor een verhaal? Een vraag of opmerking over een artikel? Neem contact op met de redactie.

Adverteren

Een bijeenkomst, training of publicatie aankondigen in Sprank of de digitale nieuwsbrief? Hier vind je meer informatie over adverteren.