Cover maart 2013

Sprank
Maart 2013

In deze Sprank onder andere:

Verdrongen door de jeugd

Einde van het jeugdloon?

Door het lage jeugdloon wemelt het in de horeca, catering en supermarkten van jong personeel. Tegelijkertijd moeten 500.000 mensen met een beperking aan de slag. Nemen scholieren en studenten de plaats in van mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt?

Verdrongen door de jeugd (pdf, 546 KB)

Aan de slag in Duitsland(?)

Quotum arbeidsgehandicapten

Duitsland kent een quotumregeling die bedrijven verplicht ten minste 5 procent werknemers met een beperking aan te nemen. Wordt daar niet aan voldaan, dan volgt een boete. Werkt dat? Divosa, Cedris en Locus organiseerden een tweedaagse studiereis naar Berlijn om dat te onderzoeken.

Aan de slag in Duitsland (?) (pdf, 1,3 MB)

Ruime dekking voor minima

‘Gezond Verzekerd’ is succes

De Collectieve Zorgverzekering Minima bestaat ruim 15 jaar. Het is een succes, maar het kan altijd nóg beter. Om meer mensen met een laag inkomen via de gemeente te helpen bij het vinden van een betaalbare en goede zorgverzekering is het digitale project Gezond Verzekerd bedacht. Tilburg en Nijmegen hebben het voortouw genomen en zijn een pilot gestart om Gezond Verzekerd in hun gemeente verder van de grond te krijgen. Nu de andere gemeenten nog.

Ruime dekking voor minima (pdf, 620 KB)

En verder:

Schouderklopje voor een grote bek

Stichting Herstelling in Amsterdam Zuidoost laat probleemjongeren oude forten opknappen. Zo doen ze werkervaring op en leren ze elementaire werknemersvaardigheden. Herstelling wil haar unieke en succesvolle aanpak nu delen met de rest van het land.

Waar zijn wij mee bezig?

Handreiking Internetonderzoek

Het gedrag van klanten natrekken via Facebook of Marktplaats, mag dat? En zo ja, hoe ver mag je als gemeente gaan? Moeilijke vragen, maar de Handreiking Internetonderzoek geeft houvast.

Abonnement

Sprank is hét tijdschrift voor beslissers in het sociaal domein op de gebieden werk & inkomen, participatie, zorg en welzijn. Leden van Divosa ontvangen Sprank. Geen lid van Divosa en ook Sprank ontvangen? Neem dan een (extra) abonnement.

Redactie

Goed idee voor een verhaal? Een vraag of opmerking over een artikel? Neem contact op met de redactie.

Adverteren

Een bijeenkomst, training of publicatie aankondigen in Sprank of de digitale nieuwsbrief? Hier vind je meer informatie over adverteren.