Cover Sprank juni 2018

Sprank
Juni 2018

Sprank is helemaal nieuw. Hét blad voor beslissers in het sociaal domein heeft een complete metamorfose ondergaan. Met nieuwe rubrieken, een nieuwe vormgeving en meer. Bekijk the making of & lees hem snel!

In deze Sprank onder andere:

'Ik ben niet bang voor verschillen’

De visie van staatssecretaris Tamara van Ark

Iedereen kan meedoen. Het glas is halfvol. En: altijd in gesprek blijven. Dat zijn de werk- en levensmotto’s van Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Gemeenten staan volgens haar voor twee grote opgaven: een betere match tot stand brengen tussen werkgevers en mensen met een arbeidsbeperking én de verschillende beleidsterreinen in het sociaal domein met elkaar verbinden.

'Ik ben niet bang voor verschillen’ (pdf, 1,9 MB)

5x lef en vertrouwen

Geïnspireerd door het Divosa Voorjaarscongres zocht Sprank naar voorbeeelden van lef en vertrouwen in het land.

5x lef en vertrouwen (pdf, 4,6 MB)

‘Dit weidse uitzicht heb ik nodig’

Privédomein

Werken in de stad, wonen in het groen. Op de terugweg naar Cuijk maakt Leida Rasing, plaatsvervangend directeur van Weener XL Werk en Inkomen in Den Bosch, haar hoofd leeg. Varen op de Heeswijkse Plas helpt ook.

‘Dit weidse uitzicht heb ik nodig’ (pdf, 1 MB)

Podium voor kennispartners: ‘Soms een stevig gesprek en soms een bos bloemen’

Samenwerking in het WSP helpt werkzoekenden en werkgevers

In de regio West-Friesland hebben UWV Noord-Holland Noord en zeven gemeenten in korte tijd een succesvolle samenwerkingsvorm gevonden. De resultaten liegen er niet om. 'De doelstelling om binnen een jaar honderd mensen aan het werk te krijgen, is ruimschoots gelukt', vertelt UWV-regiomanager Hans Tromp trots.

‘Soms een stevig gesprek en soms een bos bloemen’ (pdf, 807 kB)

En ook:

Over de omvang en verdeling van de koek

Achter de feiten

Veel gemeenten kampen met tekorten voor het sociaal domein. Hoe komt dat? Zelf wijzen ze al snel naar de verdeelmodellen. Maar dat is niet het hele verhaal.

Woord en werkelijkheid

Lager opgeleid. Afstand tot de arbeidsmarkt. Wat zeggen we eigenlijk als we zeggen wat we zeggen? Welk stempel drukken we daarmee? En doen we vaak niet nodeloos ingewikkeld?

Abonnement

Sprank is hét tijdschrift voor beslissers in het sociaal domein op de gebieden werk & inkomen, participatie, zorg en welzijn. Leden van Divosa ontvangen Sprank. Geen lid van Divosa en ook Sprank ontvangen? Neem dan een (extra) abonnement.

Redactie

Goed idee voor een verhaal? Een vraag of opmerking over een artikel? Neem contact op met de redactie.

Adverteren

Een bijeenkomst, training of publicatie aankondigen in Sprank of de digitale nieuwsbrief? Hier vind je meer informatie over adverteren.