Cover Sprank januari/februari 2013

Sprank
Januari/februari 2013

In deze Sprank onder andere:

'Gemeenten moeten echt het voortouw nemen'

Staatssecretaris SZW Jetta Klijnsma

Een bezoek aan een Utrechtse Jumbo-vestiging maakte grote indruk op Jetta Klijnsma. Op een personeelsbestand van 137 werken er 38 mensen met een beperking. “Geweldig! De Participatiewet is voor mij een succes als iedereen het normaal vindt dat mensen met een beperking ook gewoon werken.”

Klijnsma: Gemeenten moeten voortouw nemen (pdf, 240 KB)

Wie? Wat? Wajong

5 erfstukken van CrossOver

Hoe begeleid je jongeren met een beperking snel, effectief én duurzaam naar betaald werk? Kenniscentrum CrossOver heeft hier de voorbije jaren veel kennis over opgedaan. Nu het centrum ophoudt te bestaan, duikt Sprank in de erfenis. De vijf belangrijkste inzichten op een rij.

Wie? Wat? Wajong (pdf, 192 KB)

'De professional moet zichzelf wegcijferen'

Workshop over pilot Werkgeversbenadering

Divosa heeft een ‘Handreiking voor werkgevers’ gemaakt. Met een workshop in Gouda wordt getoetst of ambtenaren met deze handreiking uit de voeten kunnen. Hoe krijg je een werkgever zo ver dat hij zo veel mogelijk banen beschikbaar stelt?

'De professional moet zichzelf wegcijferen' (pdf, 274 KB)

En verder:

Een uitdaging op Champions League-niveau

UWV gaat digitaal

UWV gaat in hoog tempo over op digitale dienstverlening. Enerzijds daartoe gedwongen door de forse bezuinigingen, maar ook in de overtuiging dat e-dienstverlening de toekomst heeft en dat de kwaliteit van de dienstverlening erop vooruit gaat.

De landelijke cliëntenraad zit niet stil!

Hoe is het eigenlijk met de Landelijke Cliëntenraad? vroeg Sprank zich af. We horen er zo weinig van. Tijd voor een gesprek met voorzitter Gerrit van der Meer.

'Het kost bijna niets, maar burgers ervaren het wel'

Jan Mulder (SVB) over excellente dienstverlening

Ooit werd er over klanten gesproken in termen van ‘dossiers’. De SVB is echter niet langer uitvoerder van wetten, maar dienstverlener. Volgende stap: excellente dienstverlening. Meer aandacht voor de burger. Hoe werkt dat? En kan de sociale dienst daar nog wat van leren?

Abonnement

Sprank is hét tijdschrift voor beslissers in het sociaal domein op de gebieden werk & inkomen, participatie, zorg en welzijn. Leden van Divosa ontvangen Sprank. Geen lid van Divosa en ook Sprank ontvangen? Neem dan een (extra) abonnement.

Redactie

Goed idee voor een verhaal? Een vraag of opmerking over een artikel? Neem contact op met de redactie.

Adverteren

Een bijeenkomst, training of publicatie aankondigen in Sprank of de digitale nieuwsbrief? Hier vind je meer informatie over adverteren.