Cover Sprank april 2016

Sprank
April 2016

In deze Sprank onder andere:

Het samenspel van René Paas

Afscheid van de Divosa-voorzitter

Tijdens het voorjaarscongres neemt René Paas na zesenhalf jaar afscheid als voorzitter van Divosa. Deze maand al begint hij als Commissaris van de Koning in het hem zo vertrouwde
Groningen. Een terugblik.

Het samenspel van René Paas (pdf, 553 kB)

Gezondheid gaat over veel meer dan gezond zijn

Project 'Kans voor de veenkoloniën' over armoede, leefstijl en gezondheid

Dertien Groningse en Drentse gemeenten doen mee aan het project ‘Kans voor de Veenkoloniën’, dat medio vorig jaar van start is gegaan. Doel is om de gezondheidsverschillen tussen mensen te verkleinen. Het project begint bij gezondheid en eindigt in het brede sociaal domein. Want de invloed van participatie, armoede en schulden blijkt groot.

Gezondheid gaat over veel meer dan gezond zijn (pdf, 855 kB)

Tot aan de grens (en erover)

De hulpvrager centraal

Integraal werken is dé ambitie in het sociaal domein. In de City Deal Inclusieve stad willen steden én ministeries botsende regelgeving opsporen en de geldstromen uit de verschillende domeinen combineren tot een effectieve investering. Projectleider Hans Weggemans licht de aanpak toe.

Tot aan de grens (en erover) (pdf, 241 kB)

En ook:

Lageropgeleiden zijn in 2025 nog slechter af

De planbureaus voorspellen dat lageropgeleiden de komende tien jaar steeds moeilijker aan het werk komen. Het verschil in inkomen met dat van hogeropgeleiden wordt groter. Valt het tij te keren?

De effectieve klantmanager gaat weer naar school

Welke eisen stel je aan het vak van klantmanager en hoe kunnen klantmanagers aan die eisen voldoen? Er is al wel een beroepsstandaard ontwikkeld, maar die speelt nog geen rol in (post-)hbo-opleidingen. Hoog tijd dus dat hbo en gemeenten elkaar hiervoor opzoeken.

Abonnement

Sprank is hét tijdschrift voor beslissers in het sociaal domein op de gebieden werk & inkomen, participatie, zorg en welzijn. Leden van Divosa ontvangen Sprank. Geen lid van Divosa en ook Sprank ontvangen? Neem dan een (extra) abonnement.

Redactie

Goed idee voor een verhaal? Een vraag of opmerking over een artikel? Neem contact op met de redactie.

Adverteren

Een bijeenkomst, training of publicatie aankondigen in Sprank of de digitale nieuwsbrief? Hier vind je meer informatie over adverteren.