Cover Sprank april 2015

Sprank
April 2015

In deze Sprank onder andere:

'Het gaat niet goed genoeg'

Wilna Wind, (Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie) over de decentralisatie

Het idee achter de decentralisaties wordt door de patiëntenorganisaties ondersteund, maar het was wel een kwestie van 'te veel en te snel'. Inmiddels liggen de zorgtaken alweer drie maanden bij de gemeenten. Wilna Wind van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie NPCF maakt een eerste balans op.

'Het gaat niet goed genoeg' (pdf, 649 KB)

Weet je eigenlijk wel over wie je het hebt?

Kwetsbare jongeren aan de poort

De datum van 1 januari kwam en ging. De gevreesde chaos bleef uit. Maar er zijn wel zorgen over de ‘kwetsbare jongeren’ voor wie het moeilijk is een duurzame positie op de arbeidsmarkt te veroveren. Zijn ze nog in beeld? En op welke ondersteuning kunnen ze rekenen?

Weet je eigenlijk wel over wie je het hebt? (pdf, 716 KB)

'Maar de inhoud blijft'

Gerrit Jan Schep vertrekt naar Egypte

Gerrit Jan Schep vertrekt. Bij Stimulansz. En uit Nederland. Vanaf 1 juli gaat al zijn aandacht uit naar projecten ter versterking van het lokale bestuur in landen als Egypte, Mali, Benin en Tunesië. Hoe kijkt de enige directeur die Stimulansz ooit had terug op de afgelopen vijftien jaar? En welke ervaringen neemt hij mee naar zijn nieuwe werk?

'Maar de inhoud blijft' (pdf, 649 KB)

En verder:

Sluipende veranderingen in het bijstandsbestand

Mag ik u wat vragen? Komt 'ie. Heeft Nederland over tien jaar meer of minder bijstandsgerechtigden dan nu? U mag alle mogelijke beleidsmaatregelen buiten beschouwing laten. Idem voor die mega-olifant in de kamer: De Economie. Wat denkt u?

Investeer in parttime werk, bespaar op uitkeringen

Het is verstandig om parttime en flexwerk onder uitkeringsgerechtigden te stimuleren. Met iedere euro die iemand zelf verdient, besparen gemeenten immers op hun uitkeringslasten. Deel 1 van een drieluik: hoe liggen de kansen op flexibel en deeltijdwerk voor uitkeringsgerechtigden?

Quotummechanica

Locus: 'Grote bedrijven steeds actiever bij aannemen arbeidsgehandicapten'

Onder druk van de Quotumwet komen landelijk opererende bedrijven in beweging bij het aannemen van arbeidsgehandicapten. dat betekent ook meer werk aan de winkel voor Locus, dat de schakel vormt tussen de hoofdkantoren en gemeenten en sw-bedrijven. en sinds kort kunnen ook de arbeidsmarktregio's bij Locus terecht.

Abonnement

Sprank is hét tijdschrift voor beslissers in het sociaal domein op de gebieden werk & inkomen, participatie, zorg en welzijn. Leden van Divosa ontvangen Sprank. Geen lid van Divosa en ook Sprank ontvangen? Neem dan een (extra) abonnement.

Redactie

Goed idee voor een verhaal? Een vraag of opmerking over een artikel? Neem contact op met de redactie.

Adverteren

Een bijeenkomst, training of publicatie aankondigen in Sprank of de digitale nieuwsbrief? Hier vind je meer informatie over adverteren.