Cover Sprank nummer 8 - 2016

De Sprank van
Oktober 2016

In deze Sprank onder andere:

Slim koppelen

Toeleiding statushouders naar de arbeidsmarkt komt op stoom

De eerste ervaringen zijn binnen. Een vroege arbeidsmarktscreening en slimme koppeling aan specifieke gemeenten moeten de kans op werk voor statushouders vergroten.

Slim koppelen (pdf, 696 kB)

De verhoren bepalen de rest van mijn leven

Shadi (26) uit Jemen woont in het azc in Nijmegen. ‘Ik mag niet werken en niet naar school.’ Vrijwilligerswerk houdt hem op de been.

De verhoren bepalen de rest van mijn leven (pdf, 605 kB)

De praktijk aan de macht?

Han Noten over het sociaal domein

Geef mensen in de uitvoering de ruimte om te doen wat goed is. En professionals: werk samen over de grenzen van je eigen kolom. Dat zijn de voornaamste boodschappen die de Transitiecommissie Sociaal Domein bij haar afscheid meegeeft. Een interview met commissievoorzitter Han Noten.

De praktijk aan de macht? (pdf, 678 kB)

En ook:

Heikel puntje, die eigen bijdrage

De discussies over zorgkosten barsten overal los. Ook over de eigen bijdrage in de Wmo. Is-ie te hoog? En krijgt iedereen de zorg die nodig is?

‘Onderschat niet wat medewerkers in huis hebben’

Den Haag verbetert door de ogen van de klant

De gemeente Den Haag werkt sinds een paar jaar met lean, een van oorsprong Japanse managementfilosofie met als uitgangspunt dat mensen leren door te doen. De belangrijkste tip van plaatsvervangend directeur Serge Urlings: ‘Ga niet voor de korte klap, maar laat het echt iets van de mensen worden.’

Abonnement

Sprank is hét opinieblad voor professionals op het terrein van participatie, werk en inkomen. Meer Spranken ontvangen? Of bent u geen lid van Divosa en wilt u Sprank toch graag lezen? Neem dan een (extra) abonnement.