Laagdrempelige dienstverlening met een app

woensdag 5 december 2018
Bron: ibestuur.nl

Vacatures vinden voor betaald en vrijwilligerswerk, weten wanneer je uitkering wordt overgemaakt: cliënten van de Regionale Sociale Dienst De Liemers gebruiken daar sinds kort een app voor. De app bestaat uit een aantal standaard bouwstenen die in elke huisstijl getoond kunnen worden. Inmiddels gebruiken ook andere gemeenten de app.

In de app staan alle vacatures van het Werkgeversservicepunt bij elkaar, al het vrijwilligerswerk in de regio, werkervaringsplaatsen en een uiteenlopend aantal cursussen en workshops, van taalles tot ‘leren koken met een kleine portemonnee’. Voorheen hadden alleen de klantmanagers van de sociale dienst toegang tot dat aanbod, dat ze bespraken met hun cliënten. Nu kunnen inwoners van de drie gemeenten (Zevenaar, Duiven en Westervoort) waarvoor de Regionale Sociale Dienst (RSD) De Liemers werkt, het hele aanbod zien.

Ook geschikt voor andere gemeenten

Omdat de app bestaat uit losse bouwstenen die in elke huisstijl gegoten kunnen worden, kunnen ook andere gemeenten ermee aan de slag. Twee gemeenten gebruiken de app al, een aantal overweegt de app te implementeren. Gemeenten die meer willen weten kunnen contact opnemen met Amanda Bruns, beleidsadviseur re-integratie bij RSD De Liemers, via a.bruns@rsddeliemers.nl of 0316 – 27 95 33.

Zie ook

Laagdrempelige dienstverlening met een app (iBestuur, december 2018)