KIS lanceert verbetertool voor arbeidsparticipatie statushouders

donderdag 17 januari 2019

Hoe vergroot je de arbeidsparticipatie van statushouders? Gemeenten en uitvoeringsorganisaties worstelen met de beantwoording van die vraag. Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) heeft voor hen de Verbetertool arbeidsparticipatie statushouders ontwikkeld. Deze tool ondersteunt professionals bij ontwikkeling en uitvoering van beleid en praktijk.

Voor een goed resultaat van beleid en praktijk rond de arbeidsparticipatie van statushouders is het belangrijk dat gemeenten doen wat volgens onderzoek werkt. Over die werkzame mechanismen is steeds meer bekend. Eerder publiceerde KIS daarover het dossier Wat werkt bij arbeidsparticipatie van statushouders? De verbetertool die nu online staat, stelt professionals vervolgens in staat helder en stapsgewijs antwoord te geven op onder meer de volgende vragen:
Sluiten de aanpakken in uw gemeente aan bij de inzichten over werkzame mechanismen bij de arbeidsparticipatie van statushouders en wat kan er beter? De gebruiker van de Verbetertool arbeidsparticipatie statushouders krijgt gerichte verbetertips.

Voor wie?

De verbetertool is primair bedoeld voor gemeenten die bezig zijn met het bevorderen van de arbeidsparticipatie van statushouders. De onderwerpen en verbetertips kunnen ook relevant zijn voor uitvoeringsorganisaties.

Hoe werkt de tool?

De tool bestaat uit twee stappen:

  1. Doe de check
    Door een korte vragenlijst in te vullen, checkt de gebruiker of beleid, werkwijze of project gebruik maakt van de werkzame elementen bij het bevorderen van arbeidsparticipatie van statushouders.
  2. Bekijk de uitslag en maak een verbeterplan.
    In het score-overzicht ziet de gebruiker in één oogopslag wat de belangrijkste verbeterpunten zijn en krijgt daarbij tips die geselecteerd kunnen worden om zo tot een eigen verbeterplan te komen.

Ga naar de tool

Verbetertool arbeidsparticipatie statushouders

Zie ook

Nieuwe verbetertool om statushouders aan het werk te helpen (KIS, januari 2019)