ESF-Award 2018 naar Amsterdamse Aanpak Statushouders

donderdag 8 november 2018
Bron: www.nieuwsszw.nl

Vijf projecten die gefinancierd worden door het Europees Sociaal Fonds (ESF) streden woensdag 7 november om de ESF-Award 2018. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reikte de prijs uit aan de gemeente Amsterdam voor haar Amsterdamse Aanpak Statushouders. 

Amsterdam geeft statushouders, vluchtelingen met een asielstatus, zo snel mogelijk een plek in de maatschappij. De nadruk ligt hierbij op intensieve begeleiding naar werk of opleiding, samen met inburgering. De vakjury prees de gemeente Amsterdam voor het werken met ervaringsdeskundigen, de resultaatgerichte aanpak en de persoonlijke benadering bij de begeleiding van statushouders. Bekijk hier het winnende filmpje over de Amsterdamse Aanpak Statushouders.

ESF-Award

De ESF-Award zet jaarlijks de schijnwerpers op bijzondere, aan werk gerelateerde projecten en activiteiten die mede mogelijk zijn gemaakt door het Europees Sociaal Fonds. Organisator van het event is Uitvoering Van Beleid, dat onderdeel uitmaakt van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

De vijf ESF-promotiefilmpjes die dit jaar de finale haalden, weerspiegelen de thema’s waarvoor het ESF zich inzet, zoals eerlijke kansen op werk voor alle EU-burgers.

Zie ook

Amsterdamse aanpak statushouders (Divosa Vluchtelingencongres, oktober 2018)