Eerste resultaten van schuldpreventie-app Buddy

woensdag 7 augustus 2019

8 gemeenten hebben met de Rabobank en start-up Buddy Payment een app ontwikkeld die mensen helpt bij het regelen van hun geldzaken om zo de kans op schulden te verkleinen. Op 10 september worden de eerste gebruikerservaringen van de Buddy-app gepresenteerd en gaan de makers in op digitalisering van schuldhulp.

Let op: deze bijeenkomst gaat niet door.

2 jaar lang hebben 8 gemeenten, waaronder Rotterdam, Den Haag, Almere, Enschede en Maastricht, gewerkt aan de Buddy-app die gebruikers een overzicht van hun bankzaken geeft en geld apart houdt voor vaste lasten. Zo weet de gebruiker precies wat hij vrij te besteden heeft. Er zit ook een chatfunctie in de app waarmee de gebruiker vragen kan stellen, bijvoorbeeld over de hoogte van toeslagen. Veiligheid en anonimiteit van de gebruiker staat centraal.

Laagdrempelig

De 8 gemeenten hopen dat deze app laagdrempelige hulp biedt aan mensen met een risico op schulden die nog wel hun rekeningen kunnen betalen. De app komt tegemoet aan het taboe op schulden en de stap naar schuldhulpverlening die voor veel mensen groot is.

Lees verder