Divosa Benchmark Armoede & Schulden gratis in 2018

donderdag 30 november 2017

De toespraak van staatssecretaris Tamara van Ark op het Divosa Najaarscongres eindigde met goed nieuws: in 2018 is de Divosa Benchmark Armoede & Schulden gratis voor gemeenten en kredietbanken. Hiermee kunnen ze de resultaten van hun armoede- en schuldenbeleid meten en onderling vergelijken. Door de benchmark kosteloos aan te bieden, hoopt Van Ark dat 'gemeenten volop van elkaar leren en ontdekken wat werkt'.

De Divosa Benchmark Armoede & Schulden biedt inzicht in cijfers op gebied van armoede, schuldhulpverlening en preventie. Gemeenten en kredietbanken kunnen hun resultaten meten en onderling vergelijken. Tijdens benchlearnbijeenkomsten bespreken deelnemers het verhaal achter de cijfers. Leren van elkaar staat voorop. De kosten voor deelname worden in 2018 gesubsidieerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Doet jouw gemeente ook mee?

Gemeenten én kredietbanken kunnen gratis meedoen in 2018. Aanmelden kan via divosa-benchmark.nl. Het is mogelijk om afzonderlijk mee te doen aan de module Armoede of de module Schulden.

Tamara van Ark | Divosa Najaarscongres
Tamara van Ark, staatssecretaris van SZW, biedt gemeenten de Divosa Benchmark Armoede & Schulden een jaar lang gratis aan.

De benchmark biedt inzicht in:

  • Bereik, uitgaven en formatie voor minimaregelingen (bijv. participatie voor kinderen en bijzondere bijstand)
  • Aantal klanten, uitgaven, trajecten en doorlooptijden van schuldhulpverlening
  • Preventieve activiteiten voor armoede en schulden

Een keer per jaar ontvangen deelnemers een helder rapport met resultaten voor hun eigen organisatie, ook in vergelijking met andere gemeenten. Daarnaast kunnen zelf 24/7 online vergelijkingen maken op specifieke thema’s.

Lees verder

 

Divosa Benchmark

Hoe presteert jouw gemeente op gebied van werk, inkomen, armoede en schulden? Hoe kan het beter? En hoe doen andere gemeenten het? De Divosa Benchmarks Werk & Inkomen en Armoede  & Schulden geven (duiding aan) actuele cijfers. 

Doet jouw gemeente al mee? Meer over de Divosa Benchmark