Alle nieuws

Vertrouwen en maatwerk nodig voor signaleren en bespreken gezondheidsproblemen vluchtelingen

6 februari 2019

Gezondheid speelt een belangrijke rol bij de arbeidsmarktpositie van vluchtelingen. Voor gemeenten is het echter vaak moeilijk om een inschatting te maken van de gezondheid van vluchtelingen en wat dit betekent voor werk en participatie. Dat blijkt uit een verkenning van onderzoeksbureau Regioplan in Amersfoort, Amsterdam en Katwijk.

Deel je aanpak in het sociaal domein met Europese collega’s

16 november 2018

In 2019 organiseert het European Social Network voor de 27e keer een internationaal congres waar gemeenten uit heel Europa kennis uitwisselen rond het sociaal domein. Dit keer gaat het congres over de kwaliteit van dienstverlening en zorg. Gemeenten zijn uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Je kunt je voorstel indienen tot 26 november.

'Staatssecretaris Van Ark: klantmanager, zoek de ruimte op!'

15 oktober 2018

'Klantmanagers zijn de spil in de uitvoering.' Dat zei staatssecretaris Van Ark van SZW op 11 oktober 2018 tijdens het congres van de Beroepsvereniging van Klantmanagers (BvK). 'Alleen de klantmanager weet wat er op de werkvloer speelt, welke dilemma’s er zijn. Dat zijn er heel veel. Nu het economisch goed gaat, kunnen we mensen die aan de kant staan aan het werk helpen. U bent daar hard bij nodig.'

'De moderne professional is vooral een Dinges'

1 oktober 2018

Wat maakt een professional die langdurig werklozen aan een baan moet helpen succesvol? Hans Bosselaar onderzocht het en stuitte op ‘Dinges’.

Divosa aan de slag met lerende praktijk

4 september 2018

Divosa gaat zich de komende 2,5 jaar inzetten voor een lerende praktijk in het sociaal domein. Het ministerie van SZW heeft subsidie toegekend voor het meerjarenplan dat Divosa met de Beroepsvereniging voor Klantmanagers heeft ingediend.

Oefenen met collega-trainers: hoe sta je voor de groep?

4 september 2018

Ervaring met het begeleiden van groepen heeft Riske Heijnen meer dan genoeg. Jarenlang gaf de consulente Intake en Diagnose empowermenttrainingen aan jongeren. Maar dit jaar kreeg ze bij het Rijk van Nijmegen een nieuwe opdracht. Binnen het Nijmeegse experiment ‘Proef met de Bijstand’ coacht zij groepen bijstandsgerechtigden die hun eigen doelen stellen. Van Riske vroeg dat een andere aanpak.

Werkwijzer Verrekening parttime inkomsten online

25 juni 2018

Wat is een goed werkproces bij de verrekening van parttime inkomsten in de bijstand? Wanneer is de verrekening goed uitgevoerd? Geef je klanten een keuze in de manier van verrekenen? De nieuwe Werkwijzer Verrekening parttime inkomsten van Divosa beschrijft hoe enkele gemeenten deze vraagstukken in de praktijk aanpakken.

Handreiking ondersteunt professionals bij vaststellen begeleiding

4 mei 2018

Het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid en APE ontwikkelden een handreiking voor professionals waarmee die kunnen vaststellen of cliënten met een functionele beperking begeleiding bij werk nodig hebben. De handreiking helpt hen te oordelen over de inhoud, vorm en duur van de begeleiding.

Filter het nieuws

To prevent automated spam submissions leave this field empty.