Na elf jaar neemt directeur Alexandra Bartelds binnenkort afscheid van Divosa. Vol energie heeft zij zich ingezet voor de vereniging, het bureau en de positionering van Divosa in het hart van het sociaal domein. De komende periode neemt ze de tijd voor zichzelf en gaat ze zich oriënteren op een volgende stap in haar werkzame leven.

Erik Dannenberg, voorzitter Divosa: ‘Het bestuur kijkt terug op een fijne, intensieve en productieve samenwerking met Alexandra. Onder haar vleugels heeft Divosa zich verbreed van werk en inkomen naar veel meer thema’s in het sociaal domein. Dit leidde tot een flinke groei en professionalisering van het verenigingsbureau en een plek aan tafel bij diverse ministeries. We zijn Alexandra dankbaar voor haar tomeloze inzet voor de medewerkers van het bureau, de hechte relatie met het bestuur en haar investering in ons omvangrijke netwerk van ministeries en andere koepelorganisaties. We gaan een directeur missen die werkte vanuit haar missie dat iedereen een kans verdient. In de samenleving, maar ook binnen Divosa.’

Alexandra Bartelds

'Ik kijk terug op een mooie periode waarin Divosa zich enorm heeft ontwikkeld en waarin we samen veel bereikt hebben. Met pijn in mijn hart laat ik bevlogen collega’s, een betrokken bestuur en een warme vereniging achter, waar de stem van onze leden wordt gehoord en mensen elkaar weten te vinden. Onze leden zetten alles op alles, samen met hun medewerkers, om mensen uit kwetsbare situaties te halen. Ik vertrek in de wetenschap dat gemeenten keihard werken aan gelijke kansen voor iedereen in onze samenleving. Daar zal ik mij ook voor blijven inzetten!'

-Alexandra Bartelds

Opvolging

Het bestuur van Divosa beraadt zich momenteel over de stappen richting passende opvolging. In de tussentijd neemt adjunct-directeur Paul Frencken de honneurs waar.

Afscheid

Alexandra neemt op informele wijze afscheid op het Divosa Voorjaarscongres op 13 en 14 juni 2024 in Zwolle en hoopt velen van jullie daar nog te zien en spreken. Het bestuur en het verenigingsbureau van Divosa wensen haar alle goeds toe.