Wanneer
dinsdag 22 augustus 2023
10:00 tot 12:00
Waar
Divosa

Aidadreef 8
3561 GE Utrecht

Deelname en kosten

De bijeenkomst is bedoeld voor beleidsmedewerkers en -adviseurs en uitvoerend professionals bij gemeenten. Ook sociale en juridische partnerorganisaties zijn welkom. Deelname is gratis.

Bijeenkomst bijwonen?

Ja, ik meld me aan

Integrale dienstverlening vanuit juridisch én sociaal domein, hoe ziet dat er op dit moment uit? Tijdens deze uitwisselingssessie diepen we gezamenlijk de huidige werkwijzen van gemeenten en hun lokale partners uit.

Je ontdekt hoe sociaaljuridische ondersteuning er op dit moment in de praktijk uitziet. Wat werkt goed voor inwoners en professionals? Wat zou beter kunnen? En hoe organiseer je de samenwerking tussen sociaal domein en juridisch domein op een slimme manier? Je ontdekt het meest wanneer je samen met collega’s met verschillende rollen bij jouw gemeente of sociaaljuridische partners deelneemt. En met jouw deelname draag je bij aan de ontwikkeling van een ondersteuningsaanbod voor gemeenten dat goed aansluit op de uitvoeringspraktijk. Kom je ook?

Na afloop staat er een lunch voor je klaar. De bijeenkomst wordt mede-georganiseerd door Muzus

Project Robuuste rechtsbescherming 

Het is voor inwoners niet altijd makkelijk om de juiste sociaaljuridische ondersteuning te vinden en hun recht te halen. In het project Robuuste rechtsbescherming slaan gemeenten en andere (sociaalwerk)organisaties de handen ineen voor passende en laagdrempelige sociaaljuridische informatie, advies en ondersteuning voor iedereen, waar in Nederland je ook woont en wat je situatie ook is. Lees meer over het project

Contactpersoon

Mirjam Gietema

projectleider Robuuste rechtsbescherming en Inburgering