Wanneer
dinsdag 21 mei 2024
15:00 tot 17:00
Waar
Digitale bijeenkomst

Deze bijeenkomst vindt online plaats. Je ontvangt een dag van tevoren een deelnamelink.

Deelname en kosten

Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle professionals die een rol hebben in de uitvoering van de Wi2021. Deelname is gratis.

Bijeenkomst bijwonen?

Ja, ik meld me aan

Hoe en wanneer geef je als gemeente de Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP) tijdens de periode van inburgering? Op welke manier kun je maatwerk bieden als iemand bijvoorbeeld al fulltime werkt? En hoe zorg je voor een waardevolle en passende invulling van de verplichte praktijkuren? De gemeente bepaalt zelf hoe de MAP wordt vormgegeven en op welk moment de MAP wordt aangeboden. Tijdens de uitwisselingsbijeenkomst van 21 mei nemen de gemeente Almere en Base to Work je mee in hun aanpak en ervaringen. 

Het doel van de MAP is om inburgeringsplichtigen in de B1- en Z-route kennis te laten maken met en voor te bereiden op deelname aan de Nederlandse arbeidsmarkt. De MAP moet voldoen aan twee voorwaarden:

  • In de MAP worden 8 thema’s behandeld die te maken hebben met werk en arbeidsmarkt.
  • In de MAP doet de inburgeringsplichtige minimaal 40 uur aan praktijkervaring op.

Gemeenten hebben de mogelijkheid om maatwerk toe te passen. Als een inburgeringsplichtige al bepaalde kennis en vaardigheden beheerst, dan kan de gemeente beslissen om bepaalde onderdelen uit de MAP niet aan te bieden of ze in een andere vorm te gieten. 

Wat gaan we doen?

Een aantal sprekers vertelt over hun aanpak, de mogelijkheden tot maatwerk en de successen en valkuilen. En er is voldoende ruimte om ook met elkaar uit te wisselen en van elkaars ervaringen te leren. 

Sprekers

Lees meer

Leren in de uitvoering

Divosa faciliteert het leren in de uitvoering onder andere met Community's of Practice Inburgering (CoP’s). Deze community's bieden gemeenten en partners een platform om kwesties in de uitvoering van de Wet inburgering 2021 (Wi2021) met elkaar te delen, samen te zoeken naar oplossingen en van elkaar te leren. De geleerde lessen deelt Divosa met de brede uitvoering, onder meer via de uitwisselingssessies. De uitwisselingssessies zijn bedoeld voor alle professionals die een rol hebben in de uitvoering van de Wi2021.

Thema

Ben je benieuwd naar hoe anderen omgaan met een specifiek thema in de uitvoering van de Wi2021? Laat het weten via inburgering@divosa.nl. Dan bekijken we of dit een onderwerp kan zijn voor één van de sessies.

Praktische informatie

Meer uitwisselingssessies

In 2024 is nog een uitwisselingssessie op:

  • 18 juni
  • na de zomer volgt een nieuwe serie uitwisselingssessies Inburgering

Informatie ontvangen

Van de bijeenkomst wordt geen opname gemaakt. Kun je niet aanwezig zijn, maar wil je wel presentaties of relevante documenten ontvangen? Stuur na de bijeenkomst een mail met dit verzoek aan inburgering@divosa.nl.

Contactpersoon