Wanneer
dinsdag 28 november 2023
15:00 tot 17:00
Waar
Digitale bijeenkomst

Deze bijeenkomst vindt online plaats. Je ontvangt een dag van tevoren een deelnamelink.

Deelname en kosten

Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle professionals die een rol hebben in de uitvoering van de Wi2021.

Bijeenkomst bijwonen?

Ja, ik meld me aan

Tijdens deze uitwisselingssessie gaan we met elkaar in gesprek over hoe je ervoor kunt zorgen dat je samen met de partners in de inburgeringspraktijk eenduidige taal gebruikt. 

Programma

  • Presentatie door Mehri Samim (communitytrekker CoP Hart van Brabant) over de regionale begrippenlijst en praatplaat inburgering.
  • Uitwisseling over 'hoe zorg je ervoor dat je samen met jouw partners eenduidige taal gebruikt in de inburgeringspraktijk?'
  • Kijken van de film 'Step by Step'. In de film staan cultuurverschillen, taalbarrières en bureaucratie centraal. De film is samen met nieuwkomers én professionals gemaakt, van script tot het acteerwerk.

Praktische informatie

Van de bijeenkomst wordt geen opname gemaakt. Kun je niet aanwezig zijn, maar wil je wel presentaties of relevante documenten ontvangen? Stuur na de bijeenkomst een mail met dit verzoek aan inburgering@divosa.nl.

Leren in de uitvoering

Divosa faciliteert het leren in de uitvoering onder andere met Community's of Practice Inburgering (CoP’s), om zo samen de dienstverlening aan inburgeraars te verbeteren. Deze community's bieden gemeenten en partners een platform om kwesties in de uitvoering van de Wet inburgering 2021 (Wi2021) met elkaar te delen, samen te zoeken naar oplossingen en van elkaar te leren. De geleerde lessen deelt Divosa onder meer via de uitwisselingssessies met de brede uitvoering.

De uitwisselingssessies zijn bedoeld voor alle professionals die een rol hebben in de uitvoering van de Wi2021. 

Thema

Ben je benieuwd naar hoe anderen omgaan met een specifiek thema in de uitvoering van de Wi2021? Laat het weten via inburgering@divosa.nl. Dan bekijken we of dit een onderwerp kan zijn voor één van de sessies.

Contactpersoon