Samen uit, samen thuis

Divosa Voorjaarscongres 2017

Header Divosa Voorjaarscongres 2017

‘Samen uit, samen thuis’. Gemeenten zijn met de decentralisaties een avontuur aangegaan. Een avontuur dat nu op gang komt. Want de echte transformatie gebeurt nu. Om te kunnen transformeren is tijd nodig. En verbinding. ‘Alleen ga je snel, maar samen kom je verder’. Samen met  partners, politiek en met de burgers voor wie we het doen. Op onze avontuurlijke reis willen we niemand uit het oog verliezen. De weg is nog niet geplaveid en soms hobbelig. Juist nu moeten we elkaar vasthouden. De tijd nemen en claimen. Tijd om te experimenteren en te leren. We willen het goed doen.
 
‘Samen uit, samen thuis’ betekent ook: we horen bij elkaar, we vormen samen een buurt, school, werkkring, vereniging of familie. Wij vormen de samenleving.
 
‘Samen uit, samen thuis’, waarbij we ook over onze eigen grenzen en die van  onze organisatie heen kijken en stappen. Dat geeft de kracht van diversiteit en partnerschap. De inclusieve samenleving, waar we samen - in onze verscheidenheid - sterker zijn.
 
Wat betekent ‘samen uit, samen thuis’ voor jou? We praten er graag over door op 15 en 16 juni. Kijk bij het programma voor meer informatie. Je kunt je natuurlijk ook direct aanmelden.
 
Heel graag tot dan!
 
Met vriendelijke groet,
 
Erik Dannenberg