Wanneer
vrijdag 12 april 2024
09:30 tot 13:00
Waar
Divosa

Aidadreef 8
3561 GE Utrecht

Deelname en kosten

Divosa-leden en hun medewerkers kunnen kosteloos deelnemen aan deze bijeenkomst.

Bijeenkomst bijwonen?

Ja, ik meld me aan

Op vrijdag 12 april 2024 is er een bijeenkomst bij Divosa waar teamleiders Werk en Inkomen van harte welkom zijn om meer te horen over de belangrijkste veranderingen binnen de Participatiewet. Ook gaan we verder in op de rol van teamleiders binnen het middle management bij gemeenten. Hoe geef je sturing aan je team(s) met de veranderingen in de P-wit in het achterhoofd? Wat is je verantwoordelijkheid en wat niet?

Tijdens de bijeenkomst richten we ons op de ontwikkelingen rondom de Participatiewet, zowel op korte (‘Spoor 1’) en lange termijn (‘Spoor 2’)-wetgeving, als op het versterken van vakmanschap van professionals die werken met de P-wet: Spoor 3. Wat is de stand van zaken nu, wat komt eraan? Welke actuele ontwikkelingen zorgen voor de meeste uitdaging voor jouw team; wat moet je als teamleider weten? Het ministerie van SZW neemt ons mee in de wereld van het Programma “Participatiewet in Balans”.

Het leidinggeven aan uitvoerend professionals in het gemeentelijk sociaal domein is een bijzonder vak en vraagt om een complexe set aan vaardigheden. Hoe werk je goed samen met het MT, terwijl je tegelijkertijd een divers team goed wil aansturen? Hoe zorg je voor overzicht in het werk terwijl jij en je team worden opgeslokt door de waan van de dag, bestuurlijke beslissingen, veranderende wetgeving? Waar ligt je verantwoordelijkheid als teamleider wel, en waar juist niet?

Kortom: de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een team te coachen, individuele medewerkers bij te staan, jezelf te ontwikkelen en tegelijkertijd de laatste ontwikkelingen in Werk en Inkomen van jouw gemeente bij te houden, vormen een divers pakket. Op deze Divosa-vrijdag zorgen we voor nieuwe informatie, faciliteren we actief de uitwisseling van kennis en netwerk en is er de mogelijkheid mee te denken en praten over de nieuwe Particiatpiewet. 

Meld je aan

Kom naar deze inspirerende ochtend in het Clubhuis van Divosa. Wij zorgen voor een goede netwerklunch om met collega-teamleiders te nuttigen. Meld je nu aan voor deze bijeenkomst!

Contactpersoon

Erika Dekens

procesmanager Bestaanszekerheid en Schulden