It kin wol!

Divosa Voorjaarscongres 2019

Het sociaal domein is volop in verandering. Op alle niveaus krijgen organisaties, mensen en middelen nieuwe betekenis. Van fuserende organisaties, financiële tekorten tot de nieuwe rol van de sociale professional: alles is aan het schuiven. Aan de beslissers in het sociaal domein de taak om dat in goede banen te leiden. Kan dat? Ja dat kan. Er is geen quick fix, maar: it kin wol. En daarover gaat het Divosa Voorjaarscongres op 23 en 24 mei in Leeuwarden.

De hamvraag is natuurlijk: hoe dan? Hoe stuur je die grote veranderingen aan? Grijp je van schrik toch terug op oude patronen? Psychiater, filosoof en spreker op het congres Damiaan Denys raadt dat hartstochtelijk af. We worden al veel te veel geregeerd door angst.

Ook spreker Wouter Hart, schrijver van Verdraaide organisaties, pleit voor minder beheersing. Hij stelt een rigoureus andere balans voor tussen mensen en systemen. Andere topsprekers op het congres zijn:

  • Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  • Tineke Abma, hoogleraar Participatie & Diversiteit aan de Vrije Universiteit
  • Niels ten Hagen, ervaringsdeskundige en directeur expertisecentrum Bijzonder Ondernemen
  • Marius Buiting, directeur van de NVTZ en co-auteur Verdraaide Organisaties
  • Alie Weerman, lector GGZ en Samenleving Hogeschool Windesheim
  • Paulien Cornelisse, schrijver en cabaretier

Het belooft dit jaar een extra bijzonder congres te worden, want in 2019 bestaat Divosa 85 jaar en dat vieren we heel graag samen met jou. Ben je erbij de 23e en 24e? Je kunt je direct aanmelden of kijk nog even bij het programma en de sprekers. Wees er snel bij! Als je je voor 31 maart aanmeldt, profiteer je van € 50,- vroegboekkorting.