It kin wol!

Divosa Voorjaarscongres 2019

Banner Divosa Voorjaarscongres 2019

It kin wol! Ofwel; het kan wel! Het verschil maken in het sociaal domein. Er zijn zoveel gemeenten die dat laten zien. Soms met vallen en opstaan, soms dwars door weerstanden heen, vaak met doorzettingskracht en bam! Dan lukt het. En daar gaat het over op 23 en 24 mei in Leeuwarden tijdens ons 17e lustrum-congres ‘It kin wol.’

Kijk bijvoorbeeld naar Hoogeveen. Ooit stond de gemeente op een illustere tweede plek op de ranglijst gemeenten met de meeste bijstandsgerechtigden. Inmiddels duiken ze onder het landelijk gemiddelde. Of neem Waddinxveen waar consulenten in het sociaal team zo lang als nodig is gekoppeld zijn aan één gezin, soms een leven lang.

Of kijk naar Utrecht waar het woord ‘indicatie’ bijna niet meer gehoord wordt in het sociaal domein en waar ze pionieren met teams van jeugdzorgspecialisten, dicht bij ouders, school, huisarts en wijkteam. Het zijn voorbeelden van gemeenten die hun nek uit durven te steken, die het anders doen en die laten zien: it ken wol. Zij maken het verschil.

Informatie en aanmelden

Meer informatie over het programma en de sprekers volgt zo snel mogelijk. Je kunt je wel alvast aanmelden

Wees er snel bij! Als je je voor 31 maart aanmeldt, profiteer je van € 50,- vroegboekkorting.