Lef en vertrouwen

Divosa Voorjaarscongres 2018

Verslag Divosa Voorjaarscongres 2018

In het online verslag van het Divosa Voorjaarscongres 2018 vind je verslagen van de speeches, presentaties van de sprekers, opnamen van de plenaire sessies en presentaties van een aantal deelsessies. We vullen het verslag in de loop van het congres en volgende week steeds aan. Via #divosacongres houden we je op de hoogte.

Ga naar: Verslag Divosa Voorjaarscongres 2018

Voorbeelden van lef en vertrouwen

Voor het Divosa-voorjaarscongres 2018 ging Divosa op zoek naar voorbeelden die getuigen van lef en vertrouwen, het thema van het congres. We vonden deze good practices bij verschillende gemeenten en legden ze vast in vijf korte, krachtige, inspirerende filmpjes. Bekijk ze hier.

Het zijn spannende tijden. Een relatief vers kabinet en binnenkort een nieuwe gemeenteraad. Intussen is de transformatie in volle gang, één van de grootste maatschappelijke veranderingen ooit. De grote vraag is natuurlijk: gaat het ons lukken? Gaat het ons lukken om te veranderen van systemen centraal naar mensen centraal? Van regels naar vertrouwen?

In de gemeentelijke uitvoering gaan we samen met partners zorgen voor de échte verandering in het sociaal domein. Dat daar veel voor nodig is, staat buiten kijf. Een centrale overheid die ruimte geeft aan gemeenten bijvoorbeeld. Een professional die oog heeft voor de kaders en regels en precies weet wanneer hij daar vanaf moet wijken. Voldoende middelen. Maar wat we voorál nodig hebben is lef en vertrouwen. Lef om de handschoen op te pakken en elkaar te inspireren om mensen weer centraal te gaan zetten. Om te experimenteren, om buiten de lijntjes te kleuren en om echt te durven veranderen. En vertrouwen. In onszelf, wij kunnen deze klus klaren. In onze medewerkers, burgers, ondernemers en maatschappelijke organisaties.