'Pittige gesprekken' over één regeling

vrijdag 21 januari 2011 | 08:34 uur | Nieuwsbericht | Bron: Binnenlands Bestuur

Het overleg tussen het ministerie van SZW, de VNG, Divosa (sociale diensten) en Cedris (sw-bedrijven) over één regeling voor mensen die moeilijk aan het werk komen, levert 'pittige gesprekken' op. Dat vindt onderhandelaar Marco Florijn van de VNG. De vereniging van sociale diensten, Divosa meldt dat het overleg 'moeizaam vordert'.

Vermogen

Eén regeling aan de onderkant van de arbeidsmarkt moet ervoor zorgen dat de regels simpeler worden. De regels voor de Wwb, Wij, Wsw en Wajong zouden vervangen moeten worden door één regeling. Daarbij wordt ervan uit gegaan dat mensen naar vermogen werken en de overheid het loon aanvult.

Financieel haalbaar

Florijn vindt dat er goede gesprekken worden gevoerd met staatssecretaris Paul de Krom. Maar is nog niet zeker van de uitkomst. 'De auto ziet er prima uit, maar ik wil nog wel even onder de motorkap kijken', licht hij toe. De VNG heeft in het overleg tien voorwaarden op tafel gelegd om tot één regeling te komen. 'De drie belangrijkste gaan over beleidsvrijheid, ontschotting van de budgetten en de financiële doorrekening', aldus Florijn. 'We moeten er zeker van zijn dat het financieel haalbaar is en dat we bijvoorbeeld bij de Wsw de structuur overeind kunnen houden.' De VNG gaat in februari de verantwoordelijke wethouders informeren over de gesprekken. Zij zijn het die het beleid moeten gaan uitvoeren. In vijftien bijeenkomsten worden de meningen gepeild.

Lees het volledige bericht bij Binnenlands Bestuur.

 

Gerelateerde dossiers

Meer nieuws over Eén regeling onderkant arbeidsmarkt

Het complete nieuwsarchief